Meer lezen bij onze partners: Vaders

vaders

Websites

Papaworden.be de overlevingsgids voor vaders in de jungle van babyinformatie...

Superpapa geeft vaders tips over opvoeding, leuke uitstappen en meer.

Vaderklap Blog van twee vaders in hart en nieren, met bijdragen van andere papa-bloggers. Ze willen vaders inspireren en verbinden en een inkijk geven in het beste wat vaderschap te bieden heeft. 

In juli 2020 bracht Vaderklap hun eerste magazine uit, boordevol verhalen van en over vaders. 

 

 

Video

VRT maakte een mooie reeks portretten: vaders trekken er enkele dagen op uit met hun kind.

Wim Lybaert en Anna, Dieter Coppens en Francis, Maarten Vangramberen en Felix.

Boeken voor ouders

  • Zwaan, I. (2013), De afwezige vader bestaat niet, Bert Bakker. Een boek over de liefde voor en van vaders, over aanwezige en afwezige vaders, over de zwakke positie van vaders en de kracht van vaderschap.
  • Janssen, G. (2015), Het vadersboek. Uitgeverij Snor. Onderzoek laat zien dat vaders direct na de geboorte een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van kleine kinderen. Het vadersboek gaat op een humoristische wijze in op de diverse rollen en taken van ouders. Je komt ook te weten dat vaders al vanaf de geboorte intensief betrokken zijn bij de baby. Cartoons, flowcharts, checklists en een grote dosis humor maken er een makkelijk leesbaar boek van. Bovendien worden veel onderwerpen toegelicht zoals vaders in verschillende culturen, vader en dochter, vader en zoon en emoties bij kinderen.

 

Boeken om met je kind te lezen

0-6jr

  • Browne, A. (2002), Mijn papa, Unieboek. Anthony Browne is een van de bekendste auteurs-illustratoren in Groot-Brittannië. Vaderfiguren spelen een heel belangrijke rol in zijn werk. In dit boek toont hij op een heel grappige manier hoe geweldig papa's kunnen zijn - helemaal vanuit het standpunt van een kind.
  • van Genechten, G. (2013), Mijn papa, Clavis BVBA. Een universeel verhaal over de unieke vader-kindrelatie.

8jr+

  • Tellegen, T.. (2015), Mijn vader, Querido kinderboek. Vaders kunnen alles. Toch zeker de vader van Jozef. Hij is de grootste, sterkste, mooiste en slimste vader van de hele wereld. In korte hoofdstukjes vertelt Jozef over zijn vader. Over hoe hij zich onzichtbaar kan maken. Of over hoe hij de wereld heeft gered. 
     

Terug naar de themapagina

Ondersteuning in je buurt

Zoek je steun bij het opvoeden? Het Huis van het Kind helpt je op weg.

Vind het Huis van het Kind in je buurt.

Stel je vraag

Een vraag over opvoeden?  De Opvoedingslijn geeft een antwoord op maat.

Stel je vraag via het contactformulier.