Van Moorhem Ada Gezinsconsulent

Locatie: 
Bloemendalestraat 13 Beernem
BeernemWest-Vlaanderen, Vlaams Gewest 8730
BE
Telefoon: 
0486388334
Website: 
Beschrijving: 

Afgestudeerd als orthopedagoog deed ik werkervaring op in gehandicaptensector, scholen, revalidatiecentra, bijzondere jeugdzorg. Door deze jobs heb ik veel ervaring in het werken met kinderen, jongeren en hun gezinnen ( al dan niet met een beperking of gedragsproblemen)

Na bijkomende opleidingen: speltherapie, kinder- en jeugdpsychotherapie en integratieve psychotherapie heb ik me gespecialiseerd in sociaal - emotionele moeilijkheden bij kinderen en volwassenen.

Als moeder hecht ik veel belang aan vroegbegeleiding, preventief en oplossingsgericht werken. M.a.w. samen met de cliënt mogelijke oplossingen zoeken voor problemen die de opvoeding met zich meebrengt om zo mogelijke escalatie te voorkomen.

Vroege erkenning van een probleem en een snelle begeleiding kan bijdragen tot een verbetering van de draagkracht van ouders en van een positiever verandering in de opvoeding. De aanwezige krachten van het gezin of het individu worden versterkt zodat zij de opvoeding weer volledig in handen krijgen en hun probleemoplossend vermogen groter wordt.

Elk individu en elk gezin is uniek en vanuit een integratieve visie wordt begeleiding op maat geboden. De duur en frequentie van de begeleiding wordt afgestemd op de hulpvraag. Ik streef ernaar elke begeleiding zo kort mogelijk te houden.

Vanaf 8 juli 2013 ook locatie te Ursel ( Knesselare) - Heirstraat 1