Nieuws

Week van de Geletterdheid van 8 tot 14 september

Geletterd zijn, dat wil zeggen: goed kunnen lezen en schrijven, rekenen en overweg kunnen met de computer en multimedia. Dat heb je nodig om goed in de maatschappij te kunnen functioneren.
 
Dit jaar richt de Week van de geletterdheid zich tot iedereen die in (kans)armoede leeft. Armoede is meer dan geen geld hebben. Je voelt je misschien uitgesloten. Of je krijgt er een laag zelfbeeld van, een gevoel van machteloosheid en wanhoop. Je schaamt je ervoor. Dat allemaal maakt de stap naar leren groot.
 
Nochtans kan werken aan geletterdheid heel wat kansen creëren. Door nieuwe dingen te leren, sta je sterker in je schoenen. Je krijgt het gevoel mee te zijn. Wie weet leidt het wel tot een job of een nieuwe functie op je werk. Heb je kinderen? Dan kan je die beter helpen met huiswerk. En op hun school ben je meer betrokken.
 
Tijdens de Week van de geletterdheid zijn er vaak extra activiteiten in je buurt. Iets leren over de computer, de stap zetten naar de bibliotheek, een boek lezen in eenvoudig Nederlands, samen met een organisatie je administratie leren invullen. Lees er meer over op de website!
30/08/2017

Reageer

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.