Inloopteam Kind en Preventie - Gent

Locatie: 

Inloopteam Kind en Preventie - Gent

Bevrijdingslaan 88 Gent
GentOost-Vlaanderen, Vlaams Gewest 9000
BE
Telefoon: 
09 217 02 96
Website: 
Beschrijving: 

Het inloopteam Kind en Preventie – Gent biedt laagdrempelige opvoedingsondersteuning aan ouders met kinderen tussen 0 en 3 jaar en zwangere gezinnen.

Wil je graag andere ouders ontmoeten? Ben je zwanger en zit je met vragen? Heb je vragen over de kinderen waarover je met iemand wilt praten? Heb je hulp nodig bij het inschrijven van je kind in de kleuterklas? Kom dan naar ons onthaal op onderstaande momenten. Een medewerker van het inloopteam zoekt samen met jouw naar antwoorden op je vragen.

onthaal: woensdagochtend 09u00 tot 12u00
donderdagmiddag 13u30 tot 16u00

In de groepen kan je je verhaal kwijt over de opvoeding van je kinderen. Je kan er vertellen over de dingen waar je trots op bent, over wat je bezorgd maakt. Je vindt er steun bij andere ouders en je leert van elkaars ervaringen.

•Mamababbel. Iedere donderdag van 09u00 – 12u00. Niet tijdens schoolvakanties.
. Mamuti - een speel- en ontmoetingsmoment voor ouders en hun jonge kinderen. Iedere dinsdagochtend van 09u30 tot 11u30. Niet tijdens schoolvakanties.
•Zwangerschapsgroep. 2 keer per jaar
•Babymassage

Het inloopteam gaat ook regelmatig op uitstap of organiseert leuke activiteiten voor ouders en kinderen. Dit ook in samenwerking en afstemming met andere organisaties.

Individuele gezinsondersteuning

Als een probleem te moeilijk is om in groep te bespreken of als je veel vragen hebt, kan je een apart gesprek vragen met een medewerker van het inloopteam, bij jou thuis of in onze lokalen. Indien nodig, kunnen wij je doorverwijzen voor verdere hulpverlening.

Zorgafstemming

Soms kan je gezinssituatie zeer ingewikkeld zijn en word je overmand door problemen. Vaak komen er verschillende hulpverleners bij je over de vloer en zie je door het bos de bomen niet meer. Op jouw vraag kan een medewerkster van het inloopteam een rondetafel gesprek organiseren. Tijdens zo’n rondetafel gesprek proberen we samen met jou en de andere hulpverleners je vragen duidelijk te krijgen en betere hulp aan te bieden.