Domo-Hasselt vzw

Locatie: 

Domo

41 Oude Truierbaan
HasseltLimburg, Vlaanderen 3500
BE
Telefoon: 
011/87 32 51 -- 0479/61 98 43
Website: 
Beschrijving: 

Domo- Hasselt vzw is een autonome vrijwilligersorganisatie, die sinds 2012 werkzaam is in regio Hasselt, Alken, Diepenbeek, Kortessem en Zonhoven.
DOMO betekent "aan huis" Door Ondersteuning Mee Opvoeden.
Domo biedt preventieve opvoedingsondersteuning "aan huis" door vrijwilligers in kwetsbare gezinnen met jonge kinderen van 0 tot 12 jaar. Door de unieke één-op-één -relatie aan huis wordt een vertrouwensband opgebouwd met de gezinsleden.
Domo werkt met vrijwilligers die wekelijks enkele uren bij het gezin doorbrengen. Zij ondersteunen en bieden praktische hulp bij gezins- en opvoedende taken volgens de noden en wensen van de ouder(s). . De actieve steun en inzet op basis van empowerment en talentontwikkeling verhogen de draagkracht én de toekomstkansen van alle leden binnen deze gezinnen.
De vrijwilliger 'is er' en dringt niets op maar wisselt ervaringen uit, steunt en bevestigt de ouders, ondersteunt in het opbouwen of herstellen van hun sociaal netwerk en het gebruiken van diensten en regulier aanbod, vormt een brug naar school, dienst- en hulpverlening, speelt, sport, leest, zingt ... samen met de kinderen, stimuleert hun ontwikkeling en ontdekt of bevestigt hun talenten. .