CKG Sloebernest

Locatie: 

Solidariteit Voor Het Gezin

45 Alphonse en Maurice Hellinckxstraat Ganshoren
GanshorenBrussel 1083
BE
E-mail: 
Telefoon: 
02/424.22.20
Website: 
Beschrijving: 

Het CKG of Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning richt zich tot gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar die hulp vragen omdat er zich bij de opvoeding van de kinderen problemen voordoen of dreigen voor te doen.
De CKG's bieden drie werkvormen aan, die steeds gekenmerkt worden door een begeleiding van de ouder(s).
Mobiele begeleiding: de gezinsbegeleider gaat aan huis bij het gezin
Ambulante begeleiding: het kind/kinderen van het gezin verblijft/verblijven deeltijds, dit is of ’s nachts of overdag en/of gedurende enkele dagen per week, in het CKG. De begeleiding gebeurt in het CKG.
Residentiële begeleiding: het kind/kinderen van het gezin verblijft/verblijven gedurende een bepaalde periode voltijds in het CKG. De begeleiding gebeurt in het CKG
Bij een opname zal het kind terecht komen in een veilige, kindvriendelijke omgeving. Het zal aandacht krijgen, een aan de leeftijd aangepaste verzorging, voeding en een rustige plaats om te slapen.
De ontwikkeling van elk kind wordt maximaal gestimuleerd, oudere kinderen gaan tijdens de dag naar school. Bezoek door de ouders en familie wordt aangemoedigd als het kan en de geboden hulpverlening wordt samen met de ouders op regelmatige tijdstippen geëvalueerd. In overleg tussen de ouders en de gezinsbegeleider kan de ene begeleidingsvorm naadloos overgaan in een andere.